Wiosna

Wiosna

piątek, 1 marca 2013

Sałatka z tortellini i brokułów

Pyszna,czosnkowa,idealna na wieczorną przekąskę i na grilla.


Sałatka z tortellini i brokułów:

na średnią miseczkę
450g zamrożonych lub świeżych brokułów
200g suchych tortellini lub ok.450g gotowych
4 łyżki majonezu
2 łyżki gęstej śmietany
3 ząbki czosnku
sól,pieprz

Brokuły gotujemy niezbyt długo,aby nam się nie rozpadły, najlepiej na parze.
Po ugotowaniu polewamy zimną wodą. Dzielimy je na małe różyczki.Tortellini
gotujemy do miękkości. Po ostudzeniu wrzucamy tortellini i brokuły do miski.
Robimy sos:majonez mieszamy z wyciśniętym czosnkiem i dodajemy gęstej śmietany
aby sos miał dość płynną konsystencję. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Zalewamy
sosem brokuły z tortellini,mieszamy i odstawiamy do lodówki na godzinę.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz