Wiosna

Wiosna

środa, 8 maja 2013

Sałatka z rukoli


Moje zeszłoroczne odkrycie. Rukola. Niesamowicie aromatyczna , lekko
pikantna , każdy listek wspaniale podkreśla smak potrawy , w której się znajduje .
Dziś zrobiłam sałatkę z rukoli , którą spożyliśmy w towarzystwie
wspaniałych steków wołowych .
Z rukolą to jest tak, że im prościej , tym lepiej .

Sałatka z rukoli :

porcja na 2 osoby
100 g rukoli
ocet balsamiczny
oliwa
sól,pieprz
tarty parmezan

Rukolę myjemy i osuszamy na sicie . Przekładamy do miski .
Polewamy oliwą (ok. 1 łyżka ) oraz octem balsamicznym do smaku .
Można użyć również białego octu winnego. Przyprawiamy solą
i pieprzem . Indywidualnie na talerzach posypujemy startym
parmezanem . 
Tadam! Pyszna sałatka w 5 minut .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz