Wiosna

Wiosna

piątek, 29 marca 2013

Racuchy z kwaśnego mleka

Pyszne,puszyste,łatwe w przygotowaniu,gotowe w kilka minut jeśli najdzie
nas ochota na coś słodkiego.Pyszny deser,a nawet jako lekkie danie obiadowe.

Racuchy z kwaśnego mleka:

350g mąki
500 ml kwaśnego mleka lub maślanki
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2-3 duże jabłka
cukier-puder do posypania

Jabłka obieramy i szatkujemy na tarce na plasterki.
Mleko mieszamy z jajkami i mąką,najlepiej mikserem,do uzyskania
gładkiej masy.Dodajemy proszek do pieczenia.Wsypujemy do ciasta jabłka i całość mieszamy.Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy łyżką porcje ciasta smażąc
na złoty kolor.Wyjmujemy na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podajemy jeszcze ciepłe,oprószone cukrem-pudrem.Świetnym dodatkiem będzie
również szczypta cynamonu lub łyżka ubitej śmietanki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz