Hiszpańska zupa z chorizo:
1 kiełbasa chorizo ok.170g
2 cebule
4 ząbki czosnku
2 puszki fasolki (kombinacja kolorystyczna dowolna)
1 puszka pomidorów krojonych
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka suszonego tymianku
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka białego octu winnego
oliwa
sól,pieprz
Kiełbasę
kroję w cienkie plasterki i podsmażam w garnku z
grubym dnem
na oliwie na złoto.Dorzucam cebulę pokrojoną w półplasterki i kiedy lekko
się zbrązowi dokładam posiekany drobniutko czosnek.Po chwili wlewam
fasolkę razem z zalewą oraz pomidory. Można podlać wodą ,
gdyby było zbyt gęste. Wrzucam ziółka i miód i gotuję wolniutko pod
przykryciem od do czasu mieszając.
na oliwie na złoto.Dorzucam cebulę pokrojoną w półplasterki i kiedy lekko
się zbrązowi dokładam posiekany drobniutko czosnek.Po chwili wlewam
fasolkę razem z zalewą oraz pomidory. Można podlać wodą ,
gdyby było zbyt gęste. Wrzucam ziółka i miód i gotuję wolniutko pod
przykryciem od do czasu mieszając.
Zjadamy
z białym pieczywem,najlepiej ciabattą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz